Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Krämig laxrillette

14 okt, 2021
AvRedaktionen ELLE
Recept på krämig laxrillette
Krämig laxrillette på krispigt tunnbröd är ett välkommet litet tillbehör med mycket smak.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
9 goda och lyxiga efterrätter till julbordetBrand logo
9 goda och lyxiga efterrätter till julbordet

Krämig laxrillette

Perfekt krämig röra till sprött tunnbröd.

Så gör du en krämig laxrillette

10 bufféportioner

Du behöver:

300 g varmrökt lax
1 ekologisk citron, rivet skal+ 1 tsk citronsaft
½ dl gräddfil
½ dl crème fraiche

Till servering:

1 dl vattenkrasse tunnbröd

Gör så här:

  1. Finfördela laxen i mindre bitar med en gaffel. Riv citronskalet fint. Blanda gräddfil, crème fraiche, rivet citronskal och 1 tsk citronsaft. Vänd ner laxen i röran. Ställ i kylen fram till servering. Skölj vattenkrassen och toppa laxrilletten med den. Servera med tunnbröd.

Recept: Linn Grubbström, Skovdal Nordic Foto: Skovdal Nordic, Betina Hastoft, Martin Tanggaard

Annons