Krämig laxrillette
14 okt, 2021
AvRedaktionen ELLE
Krämig laxrillette på krispigt tunnbröd är ett välkommet litet tillbehör med mycket smak.
Annons
Krämig laxrillette
Perfekt krämig röra till sprött tunnbröd.
10 bufféportioner
Du behöver:
300 g varmrökt lax
1 ekologisk citron, rivet skal+ 1 tsk citronsaft
½ dl gräddfil
½ dl crème fraiche
Till servering:
1 dl vattenkrasse tunnbröd
Gör så här:
- Finfördela laxen i mindre bitar med en gaffel. Riv citronskalet fint. Blanda gräddfil, crème fraiche, rivet citronskal och 1 tsk citronsaft. Vänd ner laxen i röran. Ställ i kylen fram till servering. Skölj vattenkrassen och toppa laxrilletten med den. Servera med tunnbröd.
Recept: Linn Grubbström, Skovdal Nordic Foto: Skovdal Nordic, Betina Hastoft, Martin Tanggaard
Annons