Krämig rotfruktsgratäng med lagrad svecia
02 mar, 2015
AvCassandra Lindblom
Den här krämiga rotfruktsgratängen med jordärtskocka, palsternacka, morötter, mandelpotatis och lagrad Svecia är riktig comfort food i vintermörkret.
Annons
4 personer
Tid: 1 timme
Du behöver:
200 g jordärtskocka
200 g palsternacka
200 g gula morötter
150 g morötter
150 g mandelpotatis
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta (riven)
2 dl mjölk
2 dl grädde
100 g Svecia (riven)
flingsalt och svartpeppar från kvarn
1 ask krasse
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Skala och skiva alla rotfrukterna samt löken tunt. Blanda alla rotfrukter, lök, grädde, mjölk och ost i en ugnssäker form smaka av med salt och peppar. Sätt in i ugnen och grädda i cirka 40 minuter.
Annons