Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Kycklingburgare med currydressing

12 mar, 2017
AvRedaktionen
Kycklingburgare med currydressing.
De här goda kycklingburgarna med currydressing går hem hos både stora och små. Gör dem i miniformat och ställ fram på buffébordet. Och du vet väl, är de små får man ta två!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

8 små burgare

Tid: 40 minuter

Ingredienser:

4 skivor formfranska

smör, till stekning

400 g kycklingfärs

1 schalottenlök, eller 1/2 liten gul lök

1/2 vitlöksklyfta

salt

peppar

1 ägg

1 dl panko eller ströbröd

Currymajonnäs:

2 dl majonnäs

1/2 msk curry

några salladsblad

1–2 tomater

några skivor gurka

några skivor rödlök

Gör så här:

Blanda majonnäs och curry och ställ svalt. Skär bort kanterna på brödet och dela varje skiva i 4 bitar. Stek bitarna frasiga i smör och lägg dem på galler.

Lägg kycklingfärsen i en bunke. Riv lök och pressa vitlök och blanda i med övriga ingredienser. Fukta händerna med kallt vatten och forma små burgare, vänd i pankoströbröd. Stek i smör och olja på medeltemperatur på båda sidor i någon minut, tills burgarna fått fin färg.

Kycklingburgare med currydressing.
Kycklingburgare med currydressing.

Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons