Kycklingburgare med currydressing
12 mar, 2017
AvRedaktionen
De här goda kycklingburgarna med currydressing går hem hos både stora och små. Gör dem i miniformat och ställ fram på buffébordet. Och du vet väl, är de små får man ta två!
Annons
8 små burgare
Tid: 40 minuter
Ingredienser:
4 skivor formfranska
smör, till stekning
400 g kycklingfärs
1 schalottenlök, eller 1/2 liten gul lök
1/2 vitlöksklyfta
salt
peppar
1 ägg
1 dl panko eller ströbröd
Currymajonnäs:
2 dl majonnäs
1/2 msk curry
några salladsblad
1–2 tomater
några skivor gurka
några skivor rödlök
Gör så här:
Blanda majonnäs och curry och ställ svalt. Skär bort kanterna på brödet och dela varje skiva i 4 bitar. Stek bitarna frasiga i smör och lägg dem på galler.
Lägg kycklingfärsen i en bunke. Riv lök och pressa vitlök och blanda i med övriga ingredienser. Fukta händerna med kallt vatten och forma små burgare, vänd i pankoströbröd. Stek i smör och olja på medeltemperatur på båda sidor i någon minut, tills burgarna fått fin färg.
Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner
Annons