Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Laxburgare med mango och vitlöksaioli

13 apr, 2015
AvRedaktionen
Mumsig laxburgare med mango, avokado och vitlöksaioli. Servera med ett gott bröd eller rotfruktsmos och en fräsch sallad.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 35 minuter

Du behöver:

500 g laxfilé

2–3 skivor gott bröd

1/2 gul lök (finhackad)

1 ägg

1/2 dl matlagningsgrädde

salt och peppar

1 dl ströbröd

smör till stekning

Till servering:

1 mango

1 avokado

1 rödlök

sallad

Aioli:

1 äggula

1 dl olivolja

1 vitlöksklyfta

salt

1 tsk vitvinsvinäger, gärna balsamico

1 nypa socker

Gör så här:

Dela brödet och rosta det eller stek det i smör tills det får en fin gyllene yta. Skär laxen i mindre kuber och lägg i en skål eller direkt i matberedare. Tillsätt finhackad lök, ägg samt grädde. Salta och peppra. Kör till en slät färs med hjälp av en stavmixer eller i matberedare. Forma färsen till lagom stora burgare och vänd i ströbröd runt om. Stek i smör 2–3 minuter på varje sida tills laxburgarna fått en fin gyllene färg och frasig yta. Blanda till aiolin genom att försiktig hälla ner olivolja i en skål med äggulan under kraftig vispning. Tillsätt finhackad vitlök, salt efter smak, vinäger och till sist en nypa socker för att balansera upp syran. Servera de varma laxburgarna på brödskivorna tillsammans med fina klyftor av mango och avokado, rödlöksringar och grön sallad. Toppa med en klick vitlöksaioli.

Laxburgare med mango och vitlöksaioli.
Laxburgare med mango och vitlöksaioli.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons