Minisemlor med choklad och polkagris
Vetebullarna:
2.5 dl mjölk
25 g jäst
1 dl socker
1 tsk salt
7.5 dl vetemjöl
1 dl kakao
100 g rumstempererat smör
Chokladganache – 8 små semlor:
1 dl mellangrädde
1 msk honung
125 g mörk choklad – 70%
Polkagrädde – 8 Små Semlor
2 dl grädde
10 polkagriskarameller
florsocker
Tillagning 2h 30 min
Värm mjölken till 37°. Häll den i en bunke, smula i jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt socker, salt, kakao och mjöl. Klicka i smöret och arbeta ihop till en smidig deg som släpper bunkens kant. Låt jäsa i 45 minuter. Dela degen på mjölat bakbord i 25 bitar och rulla dem till runda bullar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta i cirka 25 minuter. Värm under tiden ugnen till 225°. Grädda bullarna i mitten av ugnen i 5–7 minuter.
Chokladganache: Sjud upp grädde och honung i en kastrull, ta av från värmen. Hacka chokladen och låt den smälta i grädden under omrörning, cirka 2 minuter. Ställ svalt att stelna.
Polkagrädde: Krossa polkagriskaramellerna fint i mortel. Vispa grädden och vänd ner polkagriskrosset.
Montering: Skär ett lock av varje bulle. Ta bort lite av bullarnas inkråm med gaffel och fyll dem med chokladganache. Spritsa ut polkagrädde över fyllningen och lägg på locket. Pudra över florsocker.