Shots med morötter, rödbetor och ingefära
Morotsshots
10 st (à 4 cl)
Tid: 10 minuter
Söta morötter och pigg ingefära är en utmärkt kombination!
Du behöver:
600 g morötter
20 g ingefära (riven)
1 lime
1 msk florsocker (valfritt)
Gör så här:
Tvätta morötterna rena, och kör dem genom en juice centrifug, med ingefäran, pressa i limejuice smaka eventuellt av med lite socker. Fyll upp i shotglas.
Rödbetsshots
10 st (à 4 cl)
Tid: 10 minuter
Härligt djupröd och god. Testa att spetsa den med en liten lakritston!
Du behöver:
600 g rödbetor
20 g ingefära (riven)
1 citron
1 msk florsocker (valfritt)
1 msk salmiakpulver (valfritt)
Gör så här:
Tvätta rödbetorna rena, och kör dem genom en juicecentrifug, med ingefäran, pressa i citronjuice smaka eventuellt av med lite florsocker. Om du vill kan du spetsa den med lite salmiak. Fyll upp i shotglas.
Av: Isabelle Olander
Foto: Hanna Björkstedt
Recept: Fredrik Malmstedt och Måns Sixtensson, Stallmästaregården