Raw mandelbollar med kokos
23 feb, 2015
AvCassandra Lindblom
Nyttiga mandelbollar med kokos, kanel och kardemumma. Tillsätt dadlar, aprikoser, citronsaft och kokosfett och mixa till en jämn smet.
Annons
Tid: 20 minuter
Ingredienser
1.5 dl mandel
0.5 dl riven kokos
1 tsk kanel
1 krm kardemumma
1 krm ingefära
3 st dadlar
5 st mjuktorkade eller blötlagda aprikoser
2 msk citronsaft
1 msk kokosfett
1 dl riven kokos
Gör så här:
Kör mandeln till ett fint mjöl i en matberedare, helst med rivskivan. Eller använd en gammaldags mandelkvarn. Byt till kniven i matberedaren och lägg tillbaka mjölet. Tillsätt kokos och kryddor och kör till en jämn smet. Tillsätt dadlar, aprikoser, citronsaft och kokosfett och kör tills allt blandat sig. Forma till kulor och rulla i kokos.
Annons