Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Raw mandelbollar med kokos

23 feb, 2015
AvCassandra Lindblom
Nyttiga mandelbollar med kokos, kanel och kardemumma. Tillsätt dadlar, aprikoser, citronsaft och kokosfett och mixa till en jämn smet.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Raw mandelbollar med kokos.
Raw mandelbollar med kokos.

Tid: 20 minuter

Ingredienser

1.5 dl mandel

0.5 dl riven kokos

1 tsk kanel

1 krm kardemumma

1 krm ingefära

3 st dadlar

5 st mjuktorkade eller blötlagda aprikoser

2 msk citronsaft

1 msk kokosfett

1 dl riven kokos

Gör så här:

Kör mandeln till ett fint mjöl i en matberedare, helst med rivskivan. Eller använd en gammaldags mandelkvarn. Byt till kniven i matberedaren och lägg tillbaka mjölet. Tillsätt kokos och kryddor och kör till en jämn smet. Tillsätt dadlar, aprikoser, citronsaft och kokosfett och kör tills allt blandat sig. Forma till kulor och rulla i kokos.

Annons