Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Parmesanchips med löjrom och citronkräm

26 dec, 2018
AvRedaktionen
Parmesanchips med löjrom och citronkräm.
Supergoda parmesanchips med löjrom och citronkräm. Parmesanflarnen går bra att göra i förväg och spara i en lufttät burk ett par dagar. Även citronkrämen kan förberedas och förvaras i kyl. Lyxigt, enkelt och underbart gott!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Tid: 15 minuter

Du behöver:

250 g grovriven parmesan

1 burk löjrom

1 liten rödlök (finhackad)

någon färsk ört att dekorera med, t ex dill eller persilja

Citronkräm:

2 dl crème fraiche

skal av 1 citron

salt

nymalen svartpeppar

Gör så här:

Parmesanchips med löjrom och citronkräm.
Parmesanchips med löjrom och citronkräm.

Sätt ugnen på 175°. Riv parmesanosten och fördela den i runda ringar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i cirka 5–8 minuter tills parmesanen får en gyllene färg. Passa så att de inte bränns. Rör ihop crème fraiche och citronskal. Smaka av med salt och peppar. Lägg en klick citronkräm på varje flarn. Toppa med lite löjrom och finhackad rödlök och dekorera med färska örter. Strö till sist över lite salt och peppar.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Av: Anna Wendt & Rebecca Petrovic
Foto: Lisa Björner

Annons