Limoncellogrädde med amarettobiscotti
Tips! Det är viktigt att inte vispa grädden för hårt, sluta när den precis har börjat tjockna. Tillsätt då citronmixen och fortsätt sedan att vispa – då får den en perfekt konsistens.
6 personer
Tid: 20 minuter + 1 timme i kylen
Du behöver:
2 citroner, saft och cest (rivet skal, utan det vita)
5 msk Limoncello (italiensk likör)
3 dl vispgrädde
1 1/2 dl finkornigt strösocker, eller vanligt strösocker
12 italienska amarettobiscottis (krossade)
Gör så här:
Blanda citronsaft, det mesta av cesten och limoncellon. Vispa grädden tillsammans med sockret. Häll i citronmixen och fortsätt vispa tills grädden är blank och fluffig. Skeda upp i glas och ställ kallt i minst en timme. Lägg kakorna i en plastpåse och banka sönder dem med en kavel eller liknande. Strössla krosset över grädden tillsammans med lite extra cest. Servera eventuellt med en extra biscotti.
Recept: Jennifer Joyce
Foto: Michael Paul