Pastasallad med melon, prosciutto och chèvre
15 apr, 2018
AvRedaktionen
Somrig sallad med pasta, melon, prosciutto, oliver, chevre och ruccola. Medelhavet på en tallrik! Servera som lunch eller middag, eller varför inte på buffébordet på festen.
Annons
4 personer
Tid: 20 minuter
Du behöver:
400 g melon, blandade sorter
200 g chèvre
400 g valfri okokt pasta
2 dl svarta oliver
60 g ruccola
3–4 msk olivolja
ca 120 g prosciutto
salt och peppar
1/2 dl färsk basilika
Gör så här:
Skär melonen i kuber. Smula chèvreosten. Koka pastan enligt instruktionerna på förpackningen. Häll av vattnet när pastan är dente och skölj med kallt vatten.
Blanda pastan med melon, chèvre, oliver, ruccola och olivolja. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp på tallrikar eller i en stor skål. Lägg på skivor av prosciutto och garnera med basilika
Recept: Monica och Lisa Eisenman
Foto: Ulrika Ekblom
Annons