Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Pilgrimsmussla i ärt- och myntaskum

06 jul, 2018
AvRedaktionen
Pilgrimsmussla i ärt- och myntaskum.
Halstrade pilgrimsmusslor är en klassisk och lyxig förrätt. Här serveras de med ärt- och myntaskum samt hackad mynta och gräslök.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

8 personer

Tid: 25 minuter

Du behöver:

16 färska pilgrimsmusslor

Ärt- och myntaskum:

300 g gröna ärtor (frysta funkar fint)

2 dl hönsbuljong

1/2 dl crème fraiche

50 g smör

salt

nymalen vitpeppar

socker

Garnering:

1–2 msk hackad grönmynta

1–2 msk finhackad gräslök

Gör så här:

Koka ärtorna i saltat vatten i cirka 2–3 minuter. Ta upp och mixa sönder dem med buljongen, crème fraiche och smör. Mixa tills det blir slätt och sila genom en finmaskig sil – ett viktigt moment för att få den helt slät. Smaka av med salt, nymalen vitpeppar och en nypa socker. Skumma gärna upp krämen med mixerstaven strax innan serveringen. Skulle krämen vara lite för tjock, så späd med lite buljong till önskad konsistens.

Halstra pilgrimsmusslorna i en het panna med olja i cirka 1/2 minut på varje sida. Salta och peppra. Skeda upp lite av ärtskummet i en djup tallrik. Lägg i pilgrimsmusslorna och strö över den hackade myntan och gräslöken.

Pilgrimsmussla i ärt- och myntaskum.
Pilgrimsmussla i ärt- och myntaskum.

Av: Anna Wendt & Rebecca Petrovic
Foto: Lisa Björner

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons