Pilgrimsmussla i ärt- och myntaskum
8 personer
Tid: 25 minuter
Du behöver:
16 färska pilgrimsmusslor
Ärt- och myntaskum:
300 g gröna ärtor (frysta funkar fint)
2 dl hönsbuljong
1/2 dl crème fraiche
50 g smör
salt
nymalen vitpeppar
socker
Garnering:
1–2 msk hackad grönmynta
1–2 msk finhackad gräslök
Gör så här:
Koka ärtorna i saltat vatten i cirka 2–3 minuter. Ta upp och mixa sönder dem med buljongen, crème fraiche och smör. Mixa tills det blir slätt och sila genom en finmaskig sil – ett viktigt moment för att få den helt slät. Smaka av med salt, nymalen vitpeppar och en nypa socker. Skumma gärna upp krämen med mixerstaven strax innan serveringen. Skulle krämen vara lite för tjock, så späd med lite buljong till önskad konsistens.
Halstra pilgrimsmusslorna i en het panna med olja i cirka 1/2 minut på varje sida. Salta och peppra. Skeda upp lite av ärtskummet i en djup tallrik. Lägg i pilgrimsmusslorna och strö över den hackade myntan och gräslöken.
Av: Anna Wendt & Rebecca Petrovic
Foto: Lisa Björner