Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Proteinbar med havre

13 apr, 2015
AvCassandra Lindblom
Dessa goda proteinbars med havre smakar nästan som chokladbollar, men istället för socker och smör är de fyllda med nyttigt proteinpulver och kokosolja.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Proteinbar med havre.
Proteinbar med havre.

Proteinbar med havre

12 bollar eller 8 bitar

Tid: 30 minuter

Du behöver:

4 dl havregryn

2 dl hampapulver eller ris- och ärtproteinpulver (ris- och ärtproteinpulver har en neutralare smak än hampapulver)

2 msk riven kokos + 2–3 msk till garnering

3 msk kokosmjöl

1/2 dl hackade mandlar

2 tsk raw kakao

5–6 msk kokosolja

1 msk honung (eventuellt mer om du vill ha det sötare)

1/2 dl mandelsmör

1/2 dl mandelmjölk

2 g guaranapulver eller 2 msk kallt espressokaffe

1/2 krm himalayasalt

1/2 dl hackade eller krossade hasselnötter till garnering

Gör så här:

Blanda alla torra ingredienser (utom hasselnötterna som sparas till garnering), rör ned mandelsmör, kokosolja, mjölken och till sist kaffet. Knåda. Tillsätt lite mer mandelmjölk om blandningen är för torr.

När massan liknar vanlig chokladbollssmet kan du välja att rulla bollar eller forma en fyrkant som du skär i åtta bitar. Rulla bollarna i eller garnera bitarna med hasselnötshack och kokosflingor.

Förvara i tätslutande burk i kylskåpet cirka 1 vecka, i frysen 2 månader.

Annons