Proteinbar med havre
Proteinbar med havre
12 bollar eller 8 bitar
Tid: 30 minuter
Du behöver:
4 dl havregryn
2 dl hampapulver eller ris- och ärtproteinpulver (ris- och ärtproteinpulver har en neutralare smak än hampapulver)
2 msk riven kokos + 2–3 msk till garnering
3 msk kokosmjöl
1/2 dl hackade mandlar
2 tsk raw kakao
5–6 msk kokosolja
1 msk honung (eventuellt mer om du vill ha det sötare)
1/2 dl mandelsmör
1/2 dl mandelmjölk
2 g guaranapulver eller 2 msk kallt espressokaffe
1/2 krm himalayasalt
1/2 dl hackade eller krossade hasselnötter till garnering
Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser (utom hasselnötterna som sparas till garnering), rör ned mandelsmör, kokosolja, mjölken och till sist kaffet. Knåda. Tillsätt lite mer mandelmjölk om blandningen är för torr.
När massan liknar vanlig chokladbollssmet kan du välja att rulla bollar eller forma en fyrkant som du skär i åtta bitar. Rulla bollarna i eller garnera bitarna med hasselnötshack och kokosflingor.
Förvara i tätslutande burk i kylskåpet cirka 1 vecka, i frysen 2 månader.