Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Radiokaka med kanderat apelsinskal

11 mar, 2015
AvRedaktionen
Radiokaka med kanderat apelsinskal.
Radiokaka är en klassiker som på 1920-talet lanserades med fördelen att den kunde ätas ljudlöst. Optimalt med tanke på att radion på den tiden inte var lika ljudstark som i dag. Här får den nytt liv med smak av apelsin.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Tid: ca 20 min + tid att stelna

ca 20 skivor

Ingredienser:

150 g smör

300 g valfri choklad av god kvalitet

1 dl florsocker

1 tsk vanljsocker

1 tsk kanel

2 äggulor

20 kex

ca 1/2 dl kanderat apelsinskal, färdigköpta syltade går också bra

Gör så här:

Smält smöret i en kastull. Ta de från värmen. Bryt chokladen i bitar och lägg ner den i smöret. Rör tills den smälter. Rör ihop florsocker, vaniljsocker, kanel och äggulor och blanda därefter ner den ljumma chokladsmeten. Klä en avlång form, ca 1 1/2 liter, med plastfolie. Bred ut ett lager chokladsmet i botten. Varva sedan kex, smet och apelsinskal. Avsluta med smet. Låt stelna i kylen över natten. Skär kakan i skivor med vass kniv. Garnera gärna med eventuellt överblivna apelsinskal.

Fler recept som inte kräver någon ugn hittar du här >>

Radiokaka med kanderat apelsinskal.
Radiokaka med kanderat apelsinskal.

Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons