Radiokaka med kanderat apelsinskal
11 mar, 2015
AvRedaktionen
Radiokaka är en klassiker som på 1920-talet lanserades med fördelen att den kunde ätas ljudlöst. Optimalt med tanke på att radion på den tiden inte var lika ljudstark som i dag. Här får den nytt liv med smak av apelsin.
Annons
Tid: ca 20 min + tid att stelna
ca 20 skivor
Ingredienser:
150 g smör
300 g valfri choklad av god kvalitet
1 dl florsocker
1 tsk vanljsocker
1 tsk kanel
2 äggulor
20 kex
ca 1/2 dl kanderat apelsinskal, färdigköpta syltade går också bra
Gör så här:
Smält smöret i en kastull. Ta de från värmen. Bryt chokladen i bitar och lägg ner den i smöret. Rör tills den smälter. Rör ihop florsocker, vaniljsocker, kanel och äggulor och blanda därefter ner den ljumma chokladsmeten. Klä en avlång form, ca 1 1/2 liter, med plastfolie. Bred ut ett lager chokladsmet i botten. Varva sedan kex, smet och apelsinskal. Avsluta med smet. Låt stelna i kylen över natten. Skär kakan i skivor med vass kniv. Garnera gärna med eventuellt överblivna apelsinskal.
Fler recept som inte kräver någon ugn hittar du här >>
Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner
Annons