Rosa minipavlovabakelser
Tid: 1 1/2 timme
Du behöver:
4 äggvitor
2 dl socker
1 tsk ättiksprit
ca 4 droppar röd karamellfärg
ev 1 dl nötter, t ex hasselnötter och valnötter
Fyllning:
3 dl vispgrädde
3 dl turkisk yoghurt
2 tsk vaniljsocker
bär eller frukt efter egen smak
vackra blomblad, t ex rosa rosenblad
Gör så här:
Sätt ugnen på 100°. Ta fram en torr bunke och visp. Blanda alla ingredienser och vispa tills smeten blir glansig. Gör tricket för att kontrollera om marängen är klar genom att vända bunken upp och ner. Om marängen stannar kvar i bunken är den klar. Smörj en plåt eller ett bakplåtspapper med mjukt smör till ca 12 små rundlar. Mjöla rundeln rikligt med mjöl, så att mjölet verkligen fastnar i rundeln. Klicka ut smeten på rundlarna. Grädda mitt i ugnen i 45 minuter. Vispa grädden och vispa sedan i vaniljsockret och yoghurt (av tjockflytande, fetare sort). Lägg på yoghurt-grädden, och generöst med bär. Vackrast blir det om allt går i lite matchad färgskala t ex lavendel, rosa och vitt. Romantiska färger!
Av: Linda Sandberg
Foto: Kirsten Hinder