Rotfruktschips med rödbetsdipp
02 mar, 2015
AvCassandra Lindblom
Visst finns det färdiga rotfruktschips, men inget slår hemmagjorda! Servera med två krämiga dippsåser; rödbetsdipp och pepparrotsdipp.
Annons
4 personer
Tid: 45 minuter
Du behöver:
1 rödbeta
1 gulbeta
1 polkabeta
1 morot
1 palsternacka
1 rotselleri
1 mandelpotatis
Rödbetsdipp:
1 1/2 dl gräddfil
2 msk rödbetsjuice
1 vitlöksklyfta (riven)
salt
Pepparrotsdipp:
1 1/2 dl gräddfil
4 cm pepparrot
cayennepeppar
salt
Blanda alla ingredienserna till de båda dippsåserna, smaka av med salt. Låt dem stå minst 30 minuter och ta smak.
Skrubba alla rotfrukterna ordentligt rena. Skiva dem tunt, gärna med en mandolin. Sätt fritösen på 170° eller värm frityrolja i en gryta till samma temperatur. Använd gärna termometer. Fritera de tunna skivorna så de blir krispiga och gyllene. Låt rinna av på hushållspapper. Salta dem direkt när de är nyfriterade.
Annons