Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Rotfruktschips med rödbetsdipp

02 mar, 2015
AvCassandra Lindblom
Visst finns det färdiga rotfruktschips, men inget slår hemmagjorda! Servera med två krämiga dippsåser; rödbetsdipp och pepparrotsdipp.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Rotfruktschips med rödbetsdipp.
Rotfruktschips med rödbetsdipp.

4 personer

Tid: 45 minuter

Du behöver:

1 rödbeta

1 gulbeta

1 polkabeta

1 morot

1 palsternacka

1 rotselleri

1 mandelpotatis

Rödbetsdipp:

1 1/2 dl gräddfil

2 msk rödbetsjuice

1 vitlöksklyfta (riven)

salt

Pepparrotsdipp:

1 1/2 dl gräddfil

4 cm pepparrot

cayennepeppar

salt

Blanda alla ingredienserna till de båda dippsåserna, smaka av med salt. Låt dem stå minst 30 minuter och ta smak.

Skrubba alla rotfrukterna ordentligt rena. Skiva dem tunt, gärna med en mandolin. Sätt fritösen på 170° eller värm frityrolja i en gryta till samma temperatur. Använd gärna termometer. Fritera de tunna skivorna så de blir krispiga och gyllene. Låt rinna av på hushållspapper. Salta dem direkt när de är nyfriterade.

Annons