Spaghetti med dillpesto och västerbottenost
4 personer
Du behöver:
1 dl hackad dill
1/2 hackad bladpersilja
1/2 dl hackad gräslök
25 g babyspenat
1 pressad vitlöksklyfta
100 g vällagrad hårdost, t e x västerbotten- eller prästost
60 g rostade solroskärnor
1 msk färskpressad citronsaft
rivet skal från 1 liten citron
ca 1 1/2 dl rapsolja
4 portioner okokt spaghetti
Gör så här:
Kör dill, persilja, gräslök, spenat, vitlök, ost, solroskärnor, citronsaft och citronskal i en matberedare till en smulig massa. Fortsätt mixa och tillsätt olja i en tunn stråle. Smaka av med salt och peppar.
Koka pastan enligt instruktionerna på förpackningen. Häll av vattnet när pastan är dente. Blanda pastan med peston och smaka av med salt och peppar. Kan serveras varm eller kall.
Tips! För en matigare måltid servera gärna med t ex kallskuret eller en bit grillad kyckling, kött eller fisk.
Recept: Monica och Lisa Eisenman
Foto: Ulrika Ekblom