Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Spaghetti med dillpesto och västerbottenost

10 jul, 2017
AvRedaktionen
Spaghetti med dillpesto och västerbottenost.
Gör en riktigt svensk ”pesto” med dill och västerbottensost. Du kommer inte vilja ha någon annan efter det! Dillen ger fräschör och solroskärnorna härlig nötighet.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Du behöver: 

1 dl hackad dill

1/2 hackad bladpersilja

1/2 dl hackad gräslök

25 g babyspenat

1 pressad vitlöksklyfta

100 g vällagrad hårdost, t e x västerbotten- eller prästost

60 g rostade solroskärnor

1 msk färskpressad citronsaft

rivet skal från 1 liten citron

ca 1 1/2 dl rapsolja

4 portioner okokt spaghetti

Gör så här:

Kör dill, persilja, gräslök, spenat, vitlök, ost, solroskärnor, citronsaft och citronskal i en matberedare till en smulig massa. Fortsätt mixa och tillsätt olja i en tunn stråle. Smaka av med salt och peppar.

Koka pastan enligt instruktionerna på förpackningen. Häll av vattnet när pastan är dente. Blanda pastan med peston och smaka av med salt och peppar. Kan serveras varm eller kall.

Tips! För en matigare måltid servera gärna med t ex kallskuret eller en bit grillad kyckling, kött eller fisk.

Recept: Monica och Lisa Eisenman
Foto: Ulrika Ekblom

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons