Tabbouleh – gott till allt grillat
02 apr, 2015
AvRedaktionen
Tabbouleh är ett friskt och smakrikt tillbehör med dinkel eller bulgur som du kan använda istället för potatis. Perfekt till lamm och allt grillat.
Annons
4–6 personer
Tid: 45 minuter
Du behöver:
3 dl hel dinkel eller bulgur
6 dl grönsaksbuljong
3 stora tomater (delade, urkärnade och finhackade)
1 gurka (skalad, delad, urkärnad och hackad)
1 rödlök (finhackad)
1 dl mynta (finhackad)
1 dl bladpersilja (finhackad)
1 ekologisk citron, saft och rivet skal
flingsalt och nymald svartpeppar efter smak
olivolja
Gör så här:
Koka dinkeln eller bulgurvetet i grönsaksbuljongen enligt anvisning på paketet. Det kan vara lite olika beroende på varumärke. Låt svalna. Blanda med övriga hackade ingredienser, citronsaft och skal och smaka av med salt och peppar. Ringla över lite olja och servera rumsvarmt.
Av: Liselotte Forslin
Foto: Lennart Weibull
Annons