Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Tomatsoppa

07 maj, 2015
AvCassandra Lindblom
AvCassandra Lindblom
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
recept-på-tomatsoppa
recept-på-tomatsoppa

4 personer

Annons

Tid: 50 minuter

Se till att hitta de bästa tomaterna du kan till den här soppan!

1 1/2 kg solmogna tomater

4 msk olivolja

1 gul lök (finhackad)

3 vitlöksklyftor (skivade)

salt och peppar

1 tjock skiva surdegsbröd

1 nypa basilika

parmesan, till servering

Pricka tomaterna med hjälp av en vass kniv. Lägg i en kastrull med kokande vatten och låt sjuda 1 minut. Häll av, låt kallna och dra av skalet.

Hetta upp olivolja i en kastrull och fräs löken och vitlöken genomskinlig, men de får inte ta färg. Hacka upp de skalade tomaterna och lägg ner i kastrullen tillsammans med 4 dl vatten. Krydda och låt sjuda i 30 minuter tills soppan är lagom tjock. Riv brödet i bitar och rör ner det tillsammans med basilika och parmesan i soppan. Servera genast.

Annons