Tomatsoppa
07 maj, 2015
AvCassandra Lindblom
AvCassandra Lindblom
Annons
4 personer
Annons
Tid: 50 minuter
Se till att hitta de bästa tomaterna du kan till den här soppan!
1 1/2 kg solmogna tomater
4 msk olivolja
1 gul lök (finhackad)
3 vitlöksklyftor (skivade)
salt och peppar
1 tjock skiva surdegsbröd
1 nypa basilika
parmesan, till servering
Pricka tomaterna med hjälp av en vass kniv. Lägg i en kastrull med kokande vatten och låt sjuda 1 minut. Häll av, låt kallna och dra av skalet.
Hetta upp olivolja i en kastrull och fräs löken och vitlöken genomskinlig, men de får inte ta färg. Hacka upp de skalade tomaterna och lägg ner i kastrullen tillsammans med 4 dl vatten. Krydda och låt sjuda i 30 minuter tills soppan är lagom tjock. Riv brödet i bitar och rör ner det tillsammans med basilika och parmesan i soppan. Servera genast.
Annons