Tomat- och brödsallad med färska örter
15 apr, 2018
AvRedaktionen
Kombinera ugnstorkade samt färska tomater är oslagbar. Servera som en sallad tillsammans med smörstekta brödtärningar och en god dressing.
Annons
4 personer
Tid: 20 minuter
Du behöver:
1/2 kg tomater – gärna i så många olika färger och former som möjligt
1/2 kg kvisttomater, gärna San Marzano
1/2 salladslök (i skivor)
1 näve färska örter, persilja, mejram, oregano och timjan
5 skivor lantbröd (i tärningar)
smör
Dressing:
8 msk jungfruolivolja
2 msk balsamvinäger
lite citronsaft
salt och peppar
Gör så här:
Lägg kvisttomaterna på ett ugnssäkert fat. Salta och sätt dem i ugnen under grillelementet i 5–8 minuter. Fräs brödtärningarna gyllene i smör i en stekpanna. Skär de övriga tomaterna i bitar. Blanda alla ingredienser till dressingen. Blanda alla tomater, bröd, salladslök och örter och ringla över dressingen. Dekorera med ätbara blommor.
Recept och foto: Nicoline Olsen/Visuel Kommunikation
Annons