Tonfiskchevice
Ingredienser: 4port
200 gram tonfisk av god kvalité
1 st medelstor gurka
1 st stor mogen mango
1 st mogen avokado
150g vattenmelon
1 kruka koriander
1 st röd chili
Salta och peppra tonfisken, häll lite matolja i en riktigt varm stekpanna. Stek tonfisken ca 5 sekunder på varje sida och lägg den sedan i frysen ca 15 minuter. ( det underlättar väldigt mycket när man ska skära den)
Skala och kärna ur gurkan och skär den i 1×1 cm kuber.
Skala och skär mangon i lika stora bitar.
Gör lika dant med avokadon. Och även vattenmelonen.
Skär tunna ringar av chilin. Finhacka koriandern, men spar 4 kvistar till garnering.
Chevicelagen:
4 st lime (endast juicen) eller ca 2 dl
0,5 dl råsocker
1 msk fisksås
0,5 dl olivolja
Blanda alla ingredienser och låt sockret lösa sig.
Servering:
Blanda ihop alla skurna grönsaker, den hackade koriandern samt chilin med lagen och låt stå i ca 5 minuter.
Lägg i en djup tallrik.
Skiva tonfisken tunt, ca 3 mm skivor och lägg uppepå. Toppa med lite olivolja och flingsalt samt korianderkvistarna.
Kock: Carl Klockare Nosh and Chow