Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Tonfiskchevice

13 mar, 2015
AvCassandra Lindblom
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Nosh and chow

Ingredienser: 4port

200 gram tonfisk av god kvalité

1 st medelstor gurka

1 st stor mogen mango

1 st mogen avokado

150g vattenmelon

1 kruka koriander

1 st röd chili

Salta och peppra tonfisken, häll lite matolja i en riktigt varm stekpanna. Stek tonfisken ca 5 sekunder på varje sida och lägg den sedan i frysen ca 15 minuter. ( det underlättar väldigt mycket när man ska skära den)

Skala och kärna ur gurkan och skär den i 1×1 cm kuber.

Skala och skär mangon i lika stora bitar.

Gör lika dant med avokadon. Och även vattenmelonen.

Skär tunna ringar av chilin. Finhacka koriandern, men spar 4 kvistar till garnering.

Chevicelagen:

4 st lime (endast juicen) eller ca 2 dl

0,5 dl råsocker

1 msk fisksås

0,5 dl olivolja

Blanda alla ingredienser och låt sockret lösa sig.

Servering:

Blanda ihop alla skurna grönsaker, den hackade koriandern samt chilin med lagen och låt stå i ca 5 minuter.

Lägg i en djup tallrik.

Skiva tonfisken tunt, ca 3 mm skivor och lägg uppepå. Toppa med lite olivolja och flingsalt samt korianderkvistarna.

Kock: Carl Klockare Nosh and Chow

Annons