Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Tryffeläggröra med löjrom

10 mar, 2018
AvRedaktionen
Tryffeläggröra med löjrom.
Tryffel sätter fin smak på äggröran i dessa aptitretare som är lika goda som vackra. Knäck äggen försiktigt på mitten så kan du spara skalen och servera röran i dem.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

12 stycken

Tid: 20 minuter

Du behöver:

6 ägg

1/2 dl grädde

1 tsk tryffelolja

2 tsk smält smör

salt

peppar

ca 80 g löjrom eller sikrom

1 dl crème fraiche

lite krasse

Gör så här:

Knäck äggen på mitten och låt innehållet rinna ner i en kastrull, gärna med teflonklädd insida. Skölj ur och spara skalen. Blanda äggen med grädde, tryffelolja och det smälta smöret och vispa samman. Smaka av med salt och peppar. Värm försiktigt och rör om med en träsked då och då. Ta kastrullen från värmen när äggröran är klar, den ska fortfarande vara krämig. Fördela äggröran i äggen och toppa med crème fraiche, löjrom och krasse. Servera direkt.

Tryffeläggröra med löjrom.
Tryffeläggröra med löjrom.

Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons