Tryffeläggröra med löjrom
10 mar, 2018
AvRedaktionen
Tryffel sätter fin smak på äggröran i dessa aptitretare som är lika goda som vackra. Knäck äggen försiktigt på mitten så kan du spara skalen och servera röran i dem.
Annons
12 stycken
Tid: 20 minuter
Du behöver:
6 ägg
1/2 dl grädde
1 tsk tryffelolja
2 tsk smält smör
salt
peppar
ca 80 g löjrom eller sikrom
1 dl crème fraiche
lite krasse
Gör så här:
Knäck äggen på mitten och låt innehållet rinna ner i en kastrull, gärna med teflonklädd insida. Skölj ur och spara skalen. Blanda äggen med grädde, tryffelolja och det smälta smöret och vispa samman. Smaka av med salt och peppar. Värm försiktigt och rör om med en träsked då och då. Ta kastrullen från värmen när äggröran är klar, den ska fortfarande vara krämig. Fördela äggröran i äggen och toppa med crème fraiche, löjrom och krasse. Servera direkt.
Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner
Annons