Frasiga våfflor med öl i smeten
22 mar, 2018
AvRedaktionen
Billy White, kökschef på Nya Carnegiebryggeriet, har tagit fram ett recept på frasiga våfflor med öl i smeten. Perfekt som förrätt, toppade med löjrom, crème fraiche, finhackad rödlök, dill och lite brynt smör.
Annons
10 våfflor
Du behöver:
4 dl vetemjöl
2 ½ dl ljus välbalanserad lager, till exempel Nya Carnegiebryggeriets Kellerbier eller en Eriksberg
1 dl gräddfil
3 dl vispgrädde
4 msk smör
salt
Gör så här:
Hetta upp våffeljärnet och pensla med lite smör innan första laggen. Vispa grädden. Vispa mjöl och öl till en slät smet, vänd försiktigt i vispad grädde och gräddfil. Bryn smöret lätt och tillsätt i smeten, salta lätt. Grädda våfflorna gyllenbruna.
Servera med löjrom, crème fraiche, finhackad rödlök, dill och lite brynt smör.
Annons