Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Frasiga våfflor med öl i smeten

22 mar, 2018
AvRedaktionen
Frasiga våfflor med öl i smeten.
Billy White, kökschef på Nya Carnegiebryggeriet, har tagit fram ett recept på frasiga våfflor med öl i smeten. Perfekt som förrätt, toppade med löjrom, crème fraiche, finhackad rödlök, dill och lite brynt smör.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

10 våfflor

Du behöver:

4 dl vetemjöl

2 ½ dl ljus välbalanserad lager, till exempel Nya Carnegiebryggeriets Kellerbier eller en Eriksberg

1 dl gräddfil

3 dl vispgrädde

4 msk smör

salt

Gör så här:

Hetta upp våffeljärnet och pensla med lite smör innan första laggen. Vispa grädden. Vispa mjöl och öl till en slät smet, vänd försiktigt i vispad grädde och gräddfil. Bryn smöret lätt och tillsätt i smeten, salta lätt. Grädda våfflorna gyllenbruna.

Servera med löjrom, crème fraiche, finhackad rödlök, dill och lite brynt smör.

Frasiga våfflor med öl i smeten.
Frasiga våfflor med öl i smeten.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons