Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Varm choklad med kanelskum

20 feb, 2015
AvCassandra Lindblom
Toppa din varma choklad med iskallt kanelskum! Ett tips är att hacka chokladen fint, så smälter den snabbare och chokladdrycken blir färdig på nolltid.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Varm choklad med kanelskum.
Varm choklad med kanelskum.

Ingredienser:

2 l ekologisk standardmjölk

400 g fin mörk choklad – minst 70 %

200 g rörsocker

Kanelskum:

2.5 dl vispgrädde

1 tsk kanel

0.5 tsk fint rörsocker

Gör så här:

Vispa grädden och vänd ner kanel och socker. Ställ kallt tills chokladen är klar. Hacka den mörka chokladen lätt. Koka upp mjölken och tillsätt choklad och socker. Koka det hela till en tjock, lättflytande kräm. Servera chokladdrycken varm med iskallt kanelskum i.

Annons