Recept på veganska våfflor – hitta de hemliga ingredienserna
Frasvåfflor är en riktig frukostfavorit hos många. Genom att utesluta ägg och välja växtbaserad mjölk och matfett blir dessa våfflor veganska – men minst lika goda! Det här receptet på våfflor är gjorda med äppeljuice och kanel vilket ger en spännande och milt kryddad smak.
LÄS OCKSÅ: VEGANSKA BURGARE SOM SMAKAR KÖTT SKA SÄNKA KÖTTINDUSTRIN
Tips: våfflorna blir frasigare ju kallare ingredienserna är. Därför finns det några isbitar med i receptet som kyler smeten medan den sväller.
LÄS OCKSÅ: VEGANSSK FUDGE MED JORDNÖTSSMÖR
Veganska våfflor med kanel och äppeljuice
Cirka 5 st
Du behöver:
– 3 dl vetemjöl
– 1/2 tsk salt
– 2 krm kanel
– 1 msk socker
– 2 tsk bakpulver
– 1 dl äppeljuice
– 2 dl mandel- eller sojamjölk
– 1/2 dl flytande matfett
– 4 isbitar
LÄS OCKSÅ: VEGANSK CHOKLADPUDDING PÅ 5 SAKER
Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Vispa ner äppeljuice, mjölk och matfett till en jämn smet. Lägg i 3-4 isbitar och låt vila i cirka 10 minuter. Grädda våfflorna och servera med strimlat äpple, bär och lönnsirap.
Recept och bild: God morgon Juice
Startbild: Shutterstock