Vit chokladcheesecake med färska bär
11 feb, 2015
AvCassandra Lindblom
Vit chokladceesecake med färska bär. Perfekt dessert till alla hjärtans dag eller andra romantiska tillfällen.
Annons
Ingredienser
150 g digestivekex
100 g smält smör
400 g philadelphiaost
0.5 dl socker
4 st ägg
200 g vit choklad (smälts i mikrovågsugn)
1.5 dl crème fraiche
Tillagning
Börja med botten: smula digestivekexen och blanda med smör. Täck botten i en springform med blandningen och förgrädda vid 175° i cirka 3–4 minuter.
Blanda philadelphiaosten med socker och rör till en jämn smet. Blanda i äggen ett i taget. Häll i den smälta chokladen under omrörning. Häll smeten i formen med digestivebottnen. Grädda vid 110° i 50 minuter.
Täck sedan kakan med crème fraiche och grädda i ytterligare 10 minuter. Servera kakan kall med färska bär. Denna kaka går bra att frysa.
Annons