Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Vit chokladcheesecake med färska bär

11 feb, 2015
AvCassandra Lindblom
Vit chokladceesecake med färska bär. Perfekt dessert till alla hjärtans dag eller andra romantiska tillfällen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vit chokladcheesecake med färska bär
Vit chokladcheesecake med färska bär

Ingredienser

150 g digestivekex

100 g smält smör

400 g philadelphiaost

0.5 dl socker

4 st ägg

200 g vit choklad (smälts i mikrovågsugn)

1.5 dl crème fraiche

Tillagning

Börja med botten: smula digestivekexen och blanda med smör. Täck botten i en springform med blandningen och förgrädda vid 175° i cirka 3–4 minuter.

Blanda philadelphiaosten med socker och rör till en jämn smet. Blanda i äggen ett i taget. Häll i den smälta chokladen under omrörning. Häll smeten i formen med digestivebottnen. Grädda vid 110° i 50 minuter.

Täck sedan kakan med crème fraiche och grädda i ytterligare 10 minuter. Servera kakan kall med färska bär. Denna kaka går bra att frysa.

Annons