Så gör du höstens godaste poke bowl
Poke bowlen tycks vara en förälskelse utan slut och idag finns den i oändliga varianter från världens alla kök. Så vilken ska man välja? Såhär i höstmörkret har vi ett tips som med säkerhet kommer lysa upp tillvaron: Boosta poke bowlen med exotiska smaker och låt mangon spela huvudrollen!
Mangon är inte bara den ultimata smakförhöjaren i en rätt med mycket sälta eller sting – den härliga smaken får oss också att drömma om exotiska platser långt bortom ruskigt höstväder. Nedan bjuder vi, i samarbete med Coca-Cola light på ett härligt poke bowl-recept med mango.
Psst! För att maxa smakupplevelsen ytterligare – servera poke bowlen tillsammans med Coca-Cola lights nyhet Exotic Mango! Servera väl kyld med 2/3 is.
Recept: Poke bowl med ris, lax och mango
Tid: 45 minuter
Portioner: 4
Du behöver:
1,5 dl ris
4 salladslök
1,5 gurka
1 mogen mango
2 mogna avokado
100 g färsk spenat
1 tsk olja till stekning
Sojamarinerad lax:
400 g laxfilé utan skinn
1 schalottenlök
1 vitlök
2 msk sesamolja
1⁄2 dl sojasås
1⁄2 tsk salt
1⁄2 tsk chilipulver
Till servering:
1 msk sesamfrön
Så här gör du:
1. Tärna laxen. Skala och hacka löken och vitlöken. Blanda lax, lök, vitlök med sesamolja, sojasås, salt och chilipulver. Låt stå i ca. 15 minuter i kylskåpet.
2. Koka riset enligt anvisning. Rensa och skär salladslöken i små bitar, skölj gurkan och skär den i tunna skivor och skala mangon och skär till små tärningar. Ta bort kärnan på avokadon och skär sedan upp avokadon i tunna skivor. Skölj och torka spenaten och stek den under några minuter i en panna med olja.
3. Servering: Rosta sesamfrönen i en torr panna. Fördela riset i 4 skålar och toppa med gurka, mango, avokado, spenat och lax. Sprid ut sesamfrön över laxen och toppa med salladslök.
Förhöj smakupplevelsen med Coca-Cola light Exotic Mango!
Drick Coca-Cola lights läskande nyhet till poke bowlen!
Läs mer om nyheten här.