Red velvet-kaka med frosting
07 okt, 2021
AvRedaktionen ELLE
Red velvet är amerikanernas absoluta favoritkaka – med all rätt! Har du inte testat den ännu så är det hög tid att baka denna klassiker med en julig touch.
Annons
Red velvet-kaka med frosting
Den amerikanska favoritkakan i julig variant.
8 portioner
Du behöver:
3 ½ dl strösocker
2 ägg
3 ½ dl vetemjöl
½ tsk salt
1 tsk bikarbonat
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 msk vitvinsvinäger
1 dl flytande margarin
2 ½ dl filmjölk
3 msk röd karamellfärg eller 2 msk röd pastafärg
Frosting:
350 g färskost
100 g rumsvarmt smör
5 ¾ dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 msk mjölk
Till garnering:
50 g chokladnötter
Gör så här:
- Värm ugnen till 175°. Vispa socker och ägg fluffigt. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten. Tillsätt sedan vinäger, margarin och filmjölk. Rör ner färgen till en slät och jämnt färgad smet.
- Häll smeten i en smord och bröad springform, cirka 25 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i cirka 35–40 minuter, känn med sticka att kakan är färdiggräddad. Låt svalna.
- Vispa färskost och smör med elvisp. Tillsätt florsocker, vaniljsocker och mjölk och vispa till en slät frosting.
- Dela kakan på hälften, bred på frosting på den ena delen och lägg på den andra. Bred resterande frosting runt omkring kakan och dekorera med chokladnötter.
Recept: Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Betina Hastoft
Annons