Regnbågsmaränger
16 st
Maränger:
6 äggvitor
5 dl socker
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk maizena
1 krm ätbar röd gelfärg
1 krm ätbar lila gelfärg
(Bästa färgen att använda är gelfärg, från t ex Dr Oetker eller hos Panduro.)
Fyllning:
1 tsk frystorkade hallon
1 dl vispgrädde
120 g vit choklad
Gör så här:
Maränger: Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa i sockret, vinäger och maizena till en blank och jämn marängsmet. Fördela marängsmeten i tre bunkar. Färga två av dem i önskad färg med lila och röd gelfärg, lämna den tredje ofärgad. Fyll en spritspåse med alla tre marängsmetarna, varva dem så du får segment med olika färger. Spritsa ut marängen till fina rosor, ungefär 32 stycken. Grädda i ugnen på 100° i 90 minuter.
Fyllning: Koka upp grädde och frystorkade hallon. Finhacka den vita chokladen och lägg i en skål. Ta grädden från värmen, häll över chokladen och rör om till en slät smet. Häll upp i en spitspåse och lägg i kyl tills den får en krämig konsistens. Spritsa ut den under en maräng, och lägg på en annan som lock.
Recept och foto: Inge Skovdal