Färgglad regnbågssallad med avokadokräm
24 aug, 2021
AvRedaktionen ELLE
Tänk färgglatt när du ska göra denna regnbågssallad med avokadokräm! Dessutom är den en riktig vitaminbomb!
Annons
Regnbågssallad med avokadokräm
Att servera råvaror i många olika färger är både nyttigt och en fröjd för ögat.
4 portioner
Du behöver:
100 g parmaskinka
1 burk kidneybönor
2 små spetskålshuvuden, helst i olika färger
3 paprikor, helst i olika färger
4 morötter avokadokräm
½ citron
4 msk crème fraiche
¼ tsk peppar
2 avokador
Salt
Till servering:
1 handfull färsk koriander
1 handfull färsk mynta
Gör så här:
- Värm ugnen till 200°. Stek skinkan på en bakplåtspappersklädd plåt i ugnen i 6–8 minuter tills den blir spröd, se upp så den inte bränns. Låt svalna och hacka i mindre bitar. Skölj bönorna i en sil i kallt vatten. Hacka kålen, skär paprikorna i bitar och riv morötterna.
- Lägg upp allt i en skål. Blanda rivet skal och saft från citronen med crème fraiche och peppar. Mosa ihop det med en gaffel tillsammans med avokadon. Smaka av med salt. Garnera salladen med färska örter och servera avokadokrämen till.
Recept: Line Holt Nielsen Foto: Betina Hastoft
Annons