Så enkelt rengör du skärbrädan med vanligt salt
Skärbrädor i trä är inte bara oumbärliga i vardagen, de kan dessutom vara en riktigt snygg inredningsdetalj i köket. Men lång, trogen tjänst sätter förstås sina spår och skärbrädan blir en riktig bakteriehärd.
I alla de skåror som uppstår efter lång flitig användning med kniven, samlas gärna bakterier och skärbrädan är inte helt enkel att hålla ren. Därför kan det vara en god idé att med jämna mellanrum ge skärbrädan en ordentlig grundrengöring.
Så här rengör du skärbrädan med salt:
1. Börja med att diska av skärbrädan ordentligt, precis som du gör i vanliga fall.
2. Strö på salt, gärna grovt.
3. Skrubba ordentligt med en rotborste eller diskborste, så att hela ytan täcks av salt.
4. Låt stå i ungefär 20 minuter så saltet hinner verka.
5. Skölj av skärbrädan noggrant.
Nu har du en ren skärbräda, redo att användas under lång tid framöver. En bonus är att saltet gör skärbrädan slät och fin!