Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Revbensspjäll med kryddig glaze

12 maj, 2017
AvRedaktionen
Revbensspjäll med kryddig glaze.
Lite meckigt, men så gott! Spjällen blir godast om man först marinerar dem och därefter bakar av dem i ugnen innan de grillas med glaze.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 2 timmar + tid att marinera

Du behöver:

1 kg tunna revbensspjäll

Marinad:

1 msk kalvfond

1 msk chilisås

1 vitlöksklyfta (finhackad)

1 msk äppelcidervinäger

3 msk olivolja

1 tsk paprikapulver

1 tsk tabasco med chipotle

salt och svartpeppar

Glaze:

1 msk sambal oelek

1 msk flytande honung

1 msk olivolja

Till servering:

limeklyftor

Gör så här:

Lägg revbenen i en plastpåse. Blanda samman marinaden och häll över revbenen. Gnugga in marinaden ordentligt så att den kommer in i köttet. Förslut och lägg in i kylen för att marinera i minst 1 timme. Sätt ugnen på 150°. Lägg spjällen i en ugnsform med kant och täck med folie. Ugnsbaka mitt i ugnen i cirka 1 1/2 timme. Tänd grillen och pensla på glazen. Grilla tills köttet fått fin stekyta på bägge sidor. Pensla på mer glaze under tiden du grillar. Servera tillsammans med limeklyftor.

Revbensspjäll med kryddig glaze.
Revbensspjäll med kryddig glaze.
Revbensspjäll med kryddig glaze.
Revbensspjäll med kryddig glaze.

Recep: Maria Zihammou
Foto: Carina Gran

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons