Revbensspjäll med kryddig glaze
4 personer
Tid: 2 timmar + tid att marinera
Du behöver:
1 kg tunna revbensspjäll
Marinad:
1 msk kalvfond
1 msk chilisås
1 vitlöksklyfta (finhackad)
1 msk äppelcidervinäger
3 msk olivolja
1 tsk paprikapulver
1 tsk tabasco med chipotle
salt och svartpeppar
Glaze:
1 msk sambal oelek
1 msk flytande honung
1 msk olivolja
Till servering:
limeklyftor
Gör så här:
Lägg revbenen i en plastpåse. Blanda samman marinaden och häll över revbenen. Gnugga in marinaden ordentligt så att den kommer in i köttet. Förslut och lägg in i kylen för att marinera i minst 1 timme. Sätt ugnen på 150°. Lägg spjällen i en ugnsform med kant och täck med folie. Ugnsbaka mitt i ugnen i cirka 1 1/2 timme. Tänd grillen och pensla på glazen. Grilla tills köttet fått fin stekyta på bägge sidor. Pensla på mer glaze under tiden du grillar. Servera tillsammans med limeklyftor.
Recep: Maria Zihammou
Foto: Carina Gran