Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Ribollita

15 mar, 2014
AvSofie Nyblin
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
emv0905-042-1

Ribollita

4–6 personer

Tid: 45 minuter

Ribollita är en italiensk grönsakssoppa som mättar ordentligt. I den hittar du både grönsaker, bönor och savoykål. En riktig middagssoppa.

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

2 morötter

2 selleristjälkar

3 msk olivolja

500 g krossade tomater

1 liter grönsaksbuljong

1 tsk torkad timjan

200 g savoykål

400 g kokta stora vita bönor

socker, salt och nymald svartpeppar

4 tjocka skivor dagsgammalt bondbröd (till servering)

Skala och hacka lök och vitlök. Skala och tärna morötterna samt strimla selleristjälkarna tvärsöver. Hetta upp oljan i en stor kastrull och fräs grönsakerna lätt ett par minuter utan att det tar färg. Häll i krossade tomater, buljong och timjan och låt det sjuda utan lock i cirka 8–10 minuter. Strimla kålen grovt och lägg i. Låt det sjuda ytterligare ett 5 minuter. Tillsätt bönorna och hetta upp. Smaka av med en nypa socker, salt och peppar. Lägg en skiva bröd i varje soppskål och häll soppan över.

Annons