Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Ricottafylld paprika

13 jan, 2013
AvSofie Nyblin
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
emv1003-015-1

Ricottafylld paprika

Tid: 45 minuter

Lite pilligt, men ack så gott! Rostad paprika får en söt ton.

12–14 avlånga eller små paprikor

1 ask ricotta

1 msk pinjekärnor (grovhackade)

1 msk russin

1 msk mynta (grovhackad)

1 msk persilja (grovhackad)

salt och peppar

olivolja

Sätt ugnen på 220°. Lägg hela paprikor på en plåt. Ringla över lite olivolja och krydda med salt och peppar. Sätt in dem i ugnen i 20 minuter tills skalet börjar svartna. Ta ut dem och låt svalna. Skär av toppen och gröp försiktigt ut kärnorna med en sked, se upp så att paprikan inte går sönder. Rör sedan ner nötter, russin och örter i ricottaosten och krydda med salt och peppar. Fyll paprikorna med röran med hjälp av en liten sked. Lägg upp på fat och förvara svalt tills de ska serveras.

Annons