Fluffiga ricottapannkakor med hallon
05 jul, 2021
AvRedaktionen ELLE
På lediga dagar finns inga regler. Dessa fluffiga ricottapannkakor med hallon kan du äta till frukost, brunch, lunch eller varför inte middag?
Annons
Ricottapannkakor med hallon
Läckert till brunch eller frukost, eller som ljuvligt mellanmål!
4 portioner
Du behöver:
3 ägg
250 g ricotta
2 ½ dl lättfil
2 ½ dl (150 g) vetemjöl
dl (30 g) strösocker
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 knivsudd salt
Smör till stekning
Till servering:
125 g hallon
20 g osaltade pistaschnötter
4 msk crème fraiche
4 msk flytande honung
Gör så här:
- Dela äggen i gulor och vitor. Vispa ihop äggulor, ricotta och fil i en bunke. Blanda vetemjöl, socker, vaniljsocker, bakpulver och salt i en annan skål och vänd sedan ner i äggvispet.
- Vispa äggvitorna styva i en tredje skål. Vänd försiktigt ner i smeten.
- Smält smör på medelvärme i en stekpanna. Häll ner ca ½ dl smet per pannkaka och stek ca 3 minuter på varje sida.
- Skölj hallonen. Hacka pistaschnötterna grovt. Fördela pannkakorna i små högar, toppa med en sked crème fraiche, hallon och pistaschnötter. Droppa honung över och servera.
Recept: Emma Martiny, Timm Vladimir, Gitte Heidi Rasmussen, Julie Hey Foto: Columbus Leth, Betina Hastoft, Winnie Methmann
Annons