Ricottaplättar med kallrökt lax
14 okt, 2021
AvRedaktionen ELLE
Lyxiga små ricottaplättar med smak av parmesan som toppas med kallrökt lax, crème fraiche och rödlök. Så gott!
Annons
Ricottaplättar med kallrökt lax
Låt plättarna svalna innan du lägger på topping.
6 portioner
Du behöver:
20 g parmesanost
250 g ricottaost
2 msk vetemjöl
1 ägg
½ tsk salt
20 g dill + lite till garnering
1 äggvita
25 g smör till stekning
Topping:
1 liten rödlök
4 msk crème fraiche
200 g kallrökt lax i skivor
Gör så här:
- Riv parmesanen fint. Blanda ricotta, parmesan, mjöl, ägg och salt. Hacka dillen och rör ner i smeten. Vispa äggvitan till ett fast skum och vänd ner det i smeten. Stek små plättar i smör.
- Hacka löken fint. Toppa plättarna med crème fraiche, lök och lax. Garnera med dill och servera.
Recept: Linn Grubbström, Skovdal Nordic Foto: Skovdal Nordic, Betina Hastoft, Martin Tanggaard
Annons