Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Ricottaplättar med kallrökt lax

14 okt, 2021
AvRedaktionen ELLE
Recept på ricottaplättar med kallrökt lax
Lyxiga små ricottaplättar med smak av parmesan som toppas med kallrökt lax, crème fraiche och rödlök. Så gott!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Chips med löjromsdippBrand logo
Chips med löjromsdipp

Ricottaplättar med kallrökt lax

Låt plättarna svalna innan du lägger på topping.

Så gör du ricottaplättar med kallrökt lax

6 portioner

Du behöver:

20 g parmesanost
250 g ricottaost
2 msk vetemjöl
1 ägg
½ tsk salt
20 g dill + lite till garnering
1 äggvita
25 g smör till stekning

Topping:

1 liten rödlök
4 msk crème fraiche
200 g kallrökt lax i skivor

Gör så här:

  1. Riv parmesanen fint. Blanda ricotta, parmesan, mjöl, ägg och salt. Hacka dillen och rör ner i smeten. Vispa äggvitan till ett fast skum och vänd ner det i smeten. Stek små plättar i smör.
  2. Hacka löken fint. Toppa plättarna med crème fraiche, lök och lax. Garnera med dill och servera.

Recept: Linn Grubbström, Skovdal Nordic Foto: Skovdal Nordic, Betina Hastoft, Martin Tanggaard

Annons