Rigatoni med pumpa, salvia och burrata
12 jul, 2022
AvGitte Heidi Rasmussen
Butternutpumpa är en hit tillsammans med salvia och burrata – ät tillsammans med rigatoni och njut!
Annons
Rigatoni med pumpa, salvia och burrata
Pumpa är gott till mycket, med salvia, rosmarin och burrata är den himmelsk.
4 portioner
Annons
Du behöver:
800 g butternutpumpa
2 stjälkar rosmarin
1 rejäl näve salvia
3 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
300 g rigatoni
Salt och nymalen svartpeppar
Till servering:
200 g burrata eller mozzarella
Gör så här:
- Halvera pumpan, gröp ur kärnhuset och skär bort skalet. Tärna pumpaköttet. Skölj och hacka rosmarin- och salviablad.
- Skala och hacka vitlöken fint. Stek vitlök, krydddörter och pumpa i lite olja i en panna med höga kanter. Stek tills pumpan är mjuk.
- Koka pastan i en kastrull i lättsaltat vatten. Vänd ner den kokta pastan i pannan med stekt pumpa. Smaka av med salt och peppar.
- Servera i djupa tallrikar, toppa med burrata och servera genast.
Foto: Betina Hastoft
Annons