Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Rigatoni med pumpa, salvia och burrata

12 jul, 2022
AvGitte Heidi Rasmussen
Recept på rigatoni med pumpa, salvia och burrata
Butternutpumpa är en hit tillsammans med salvia och burrata – ät tillsammans med rigatoni och njut!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du en siffertårta till födelsedagskalasetBrand logo
Så gör du en siffertårta till födelsedagskalaset

Rigatoni med pumpa, salvia och burrata

Pumpa är gott till mycket, med salvia, rosmarin och burrata är den himmelsk.

Bjud på rigatoni med pumpa, salvia och burrata

4 portioner

Annons

Du behöver:

800 g butternutpumpa
2 stjälkar rosmarin
1 rejäl näve salvia
3 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
300 g rigatoni
Salt och nymalen svartpeppar

Till servering:

200 g burrata eller mozzarella

Gör så här:

  1. Halvera pumpan, gröp ur kärnhuset och skär bort skalet. Tärna pumpaköttet. Skölj och hacka rosmarin- och salviablad.
  2. Skala och hacka vitlöken fint. Stek vitlök, krydddörter och pumpa i lite olja i en panna med höga kanter. Stek tills pumpan är mjuk.
  3. Koka pastan i en kastrull i lättsaltat vatten. Vänd ner den kokta pastan i pannan med stekt pumpa. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera i djupa tallrikar, toppa med burrata och servera genast.

Foto: Betina Hastoft

Annons