Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Rigatoni med pumpa, svartkål och vitost

12 feb, 2021
AvRedaktionen ELLE
Recept rigatoni med pumpa, svartkål och vitost
Här bjuder vi på ett härligt färgglatt recept på en smarrig pasta! Ingredienserna är få men smakrika – pumpa, svartkål, mild vitost och några hackade nötter. Enkelt och gott!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
5 ovärderliga lifehacks i köket du vill kunnaBrand logo
5 ovärderliga lifehacks i köket du vill kunna

Rigatoni med pumpa, svartkål och vitost

Härligt färg- och smakrik rätt med ost som pricken över i.

Så gör du rigatoni med pumpa, svartkål och vitost

4 portioner

Du behöver:

1–2 butternutpumpa
400 g rigatoni
2 msk olivolja
3–4 vitlöksklyftor
200 g svartkål
20 g pekan- eller valnötter
Salt och svartpeppar
100 g vitost

GÖR SÅ HÄR:

  1. Halvera pumporna och ta ut kärnhusen med en sked. Skär bort skalen och skär sedan köttet i tärningar. Koka pastan al dente i lättsaltat vatten.
  2. Stek pumpabitarna i olivolja. Hacka vitlöken och låt den steka med. Stek tills pumpan är mjuk. Den kan också rostas i ugn 200° i ca 30 minuter. Kanterna får gärna ta lite färg och karamellisera.
  3. Skölj och riv kålen i mindre bitar. Grovhacka nötterna och låt kål och nötter steka med de sista minuterna.
  4. Blanda pumpafräset med den nykokta pastan och smaka av med salt och peppar. Fördela i djupa tallrikar, smula osten över och servera genast.

Recept: Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft

LÄS MER:

Pannkakor med pumpa och mozzarella

Annons