Rigatoni med pumpa, svartkål och vitost
12 feb, 2021
AvRedaktionen ELLE
Här bjuder vi på ett härligt färgglatt recept på en smarrig pasta! Ingredienserna är få men smakrika – pumpa, svartkål, mild vitost och några hackade nötter. Enkelt och gott!
Annons
Rigatoni med pumpa, svartkål och vitost
Härligt färg- och smakrik rätt med ost som pricken över i.
4 portioner
Du behöver:
1–2 butternutpumpa
400 g rigatoni
2 msk olivolja
3–4 vitlöksklyftor
200 g svartkål
20 g pekan- eller valnötter
Salt och svartpeppar
100 g vitost
GÖR SÅ HÄR:
- Halvera pumporna och ta ut kärnhusen med en sked. Skär bort skalen och skär sedan köttet i tärningar. Koka pastan al dente i lättsaltat vatten.
- Stek pumpabitarna i olivolja. Hacka vitlöken och låt den steka med. Stek tills pumpan är mjuk. Den kan också rostas i ugn 200° i ca 30 minuter. Kanterna får gärna ta lite färg och karamellisera.
- Skölj och riv kålen i mindre bitar. Grovhacka nötterna och låt kål och nötter steka med de sista minuterna.
- Blanda pumpafräset med den nykokta pastan och smaka av med salt och peppar. Fördela i djupa tallrikar, smula osten över och servera genast.
Recept: Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft
LÄS MER:
Annons