Rillette av norsk fjordörret med krispigt bröd
4 portioner
Tid: 20-40 min
Rilette
250 g Norsk fjordörret
0,5 dl crème fraîche
2 msk senap
2 msk dill, färsk
salt och peppar
citronsaft
Värm ugnen till 80°C och baka Fjordörret i ca 10 minuter, tills den börjar fjälla. Låt ugnen stå på men ta ut fisken och låt den svalna i 10 minuter. Blanda fisken försiktigt med crème fraîche, senap och hackad dill. Krydda med salt, peppar och citronsaft. Häll blandningen i små skålar eller kakformar och lägg på serveringstallrikar. Ta av skålarna eller formarna vid servering.
Toast
1/2 baguette
olivolja
salt och peppar
Skär baguett i tunna skivor, ringla över olivolja och krydda med salt och peppar. Grädda i ugnen 7-8 minuter tills skivorna blivit krispiga och gyllenbruna. Servera rilletterna med det krispiga brödet och garnera med färska örter