Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Rillette av norsk fjordörret med krispigt bröd

10 apr, 2016
AvRedaktionen
Imponera på dina vänner med fjordörret nästa gång du ska bjuda på middag! Detta recept med få ingredienser är lätt att göra, men kommer ändå att ta dina gäster med storm.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Rillette av norsk fjordörret med krispigt bröd.
Rillette av norsk fjordörret med krispigt bröd. Foto: Tom Haga

4 portioner

Tid: 20-40 min

Rilette

250 g Norsk fjordörret

0,5 dl crème fraîche

2 msk senap

2 msk dill, färsk

salt och peppar

citronsaft

Värm ugnen till 80°C och baka Fjordörret i ca 10 minuter, tills den börjar fjälla. Låt ugnen stå på men ta ut fisken och låt den svalna i 10 minuter. Blanda fisken försiktigt med crème fraîche, senap och hackad dill. Krydda med salt, peppar och citronsaft. Häll blandningen i små skålar eller kakformar och lägg på serveringstallrikar. Ta av skålarna eller formarna vid servering.

Toast

1/2 baguette

olivolja

salt och peppar

Skär baguett i tunna skivor, ringla över olivolja och krydda med salt och peppar. Grädda i ugnen 7-8 minuter tills skivorna blivit krispiga och gyllenbruna. Servera rilletterna med det krispiga brödet och garnera med färska örter

Annons