Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Rimmad kyckling i krämig cidersås

11 dec, 2019
AvRedaktionen
Recept på rimmad kyckling i krämig cidersås
Den perfekta huvudrätten! Saftig kyckling med krämig och syrlig cidersås. Servera med grönsallad eller pressad potatis och ätbara örter.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 portioner

Du behöver:

2 msk salt

4 kycklingbröstfiléer

1 hönsbuljongtärning

Cidersås:

8 små steklökar

1 rött äpple

1 msk smör

1 tsk dijonsenap

1 msk koncenterad äppeljuice

1 dl äppelcider

2 dl vatten

1/2 hönsbuljongtärning

1 1/2 dl grädde

1 1/2 tsk majsstärkelse

Salt och nymalen svartpeppar

Till servering:

Ätbara örter

Gör så här:

  1. Lös upp 2 msk salt i 1 liter vatten.
  2. Lägg ner kycklingfiléerna i saltlaken och låt stå i kylen ett dygn.
  3. Koka upp 5 dl vatten och 1 hönsbuljongtärning, lägg ner filéerna och sjud tills innertemperaturen är 70°, det tar cirka 20 minuter.
  4. Putsa under tiden löken och skär äpplet i tärningar. Fräs det i matfett.
  5. Häll på senap, äppeljuice, cider, vatten och buljongtärning.
  6. Låt småputtra i 10 minuter eller tills löken är genomkokt.
  7. Tillsätt grädden och koka ytterligare 5 minuter.
  8. Red av med majsstärkelse utrörd med lite vatten.
  9. Smaka av med salt och peppar.
  10. Stek kycklingen i smör i stekpanna för lite yta, skär i skivor, häll över såsen och garnera med någon grön ört.
Recept på rimmad kyckling i krämig cidersås
Rimmad kyckling i krämig cidersås.

Av: Nadia Mathiasen, Gitte Heidi Rasmussen

Foto: Chris Tonessen, Betina Hastoft

Annons