Rimmad kyckling i krämig cidersås
11 dec, 2019
AvRedaktionen
Den perfekta huvudrätten! Saftig kyckling med krämig och syrlig cidersås. Servera med grönsallad eller pressad potatis och ätbara örter.
Annons
4 portioner
Du behöver:
2 msk salt
4 kycklingbröstfiléer
1 hönsbuljongtärning
Cidersås:
8 små steklökar
1 rött äpple
1 msk smör
1 tsk dijonsenap
1 msk koncenterad äppeljuice
1 dl äppelcider
2 dl vatten
1/2 hönsbuljongtärning
1 1/2 dl grädde
1 1/2 tsk majsstärkelse
Salt och nymalen svartpeppar
Till servering:
Ätbara örter
Gör så här:
- Lös upp 2 msk salt i 1 liter vatten.
- Lägg ner kycklingfiléerna i saltlaken och låt stå i kylen ett dygn.
- Koka upp 5 dl vatten och 1 hönsbuljongtärning, lägg ner filéerna och sjud tills innertemperaturen är 70°, det tar cirka 20 minuter.
- Putsa under tiden löken och skär äpplet i tärningar. Fräs det i matfett.
- Häll på senap, äppeljuice, cider, vatten och buljongtärning.
- Låt småputtra i 10 minuter eller tills löken är genomkokt.
- Tillsätt grädden och koka ytterligare 5 minuter.
- Red av med majsstärkelse utrörd med lite vatten.
- Smaka av med salt och peppar.
- Stek kycklingen i smör i stekpanna för lite yta, skär i skivor, häll över såsen och garnera med någon grön ört.
Av: Nadia Mathiasen, Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Chris Tonessen, Betina Hastoft
Annons