Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Rimmad kyckling med örtsås

21 maj, 2018
AvRedaktionen
Rimmad kyckling med örtsås.
Rimmad kyckling med örtsås är den ultimata bjudrätten eftersom den går att göra i förväg. Lagen gör kycklingen extra saftig och örtsåsen ger smak av sommar.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6 personer

Du behöver:

1 kg kycklingfilé

2 liter vatten

1 stor delad gul lök

10 pepparkorn

2 lagerblad

svartpeppar

chilipulver

rivet citronskal

Saltlag:

5 dl vatten

1 dl salt

2 msk socker

Örtsås:

2 dl färska örter, t.ex. basilika och dill

3 msk vatten

1 msk vitvinsvinäger

1 msk dijonsenap

4 dl majonnäs

1 dl crème fraiche

2 tsk honung

salt och peppar

Till servering:

sallad

rödbetsskott

Gör så här:

Blanda saltlagen i en bunke tills saltet löses upp. Lägg hela kycklingfiléer i den kalla lagen och låt stå i kylen 4–5 timmar. Häll av lagen och koka filéerna i osaltat vatten med delad lök och kryddor i 15–20 minuter. Låt kallna snabbt i spadet, sätt gärna ner kastrullen i kallt vatten. Förvara filéerna i lagen så att de håller sig saftiga till servering.

Gör örtsåsen: Mixa örter, vatten och vinäger. Lägg dijonsenap, majonnäs och crème fraiche i en bunke. Vispa ner örtblandningen. Smaka av med honung, salt och peppar.

Ta upp filéerna ur lagen, skiva och krydda dem lite extra med svartpeppar, chilipulver och citronskal. Lägg dem på salladsbädd, skeda över örtsåsen och dekorera med rödbetsskott.

Rimmad kyckling med örtsås.
Rimmad kyckling med örtsås.

Recept: Ebba von Sydow, Emilia de Poret

Foto: Jacob Fridholm

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons