Rimmad torsk med citron- och potatispuré
10 jun, 2019
AvRedaktionen
Torsk med härligt knapriga grönsaker – oslagbart! Denna rimmade torsk med citron- och potatispuré gör sig allra bäst tillsammans med en fräsch bönsallad.
Annons
Pigg torsk med knapriga grönsaker, så gott!
4 portioner
Torsk:
600 g torskrygg
1 msk socker
1 msk salt
¼ dl olivolja
Citron- och potatispuré:
4 bakpotatisar
2 morötter
¼ dl olivolja
½ dl matlagningsgrädde
¼ citron, rivet skal
Salt och nymalen svartpeppar
Bönsallad:
200 g haricots verts
400 g körsbärstomater
4 kronärtskocksbottnar på burk
1–2 msk olivolja
Salt och nymalen svartpeppar
100 g rostade mandlar
Gör så här:
- Lägg torskryggen på fat och strö över socker och salt. Ställ i kylen minst 2 timmar, gärna över natten.
- Skala och skär potatis i mindre bitar, koka den mjuk i saltat vatten.
- Riv morötterna fint på rivjärn.
- Mosa potatisen med olivolja, grädde, finrivet citronskal och smaka av med salt och peppar. Vänd ner morötterna.
- Koka bönorna i saltat vatten i 2 minuter, häll av och skölj i iskallt vatten.
- Halvera tomaterna. Låt skockorna rinna av, skär i bitar.
- Blanda allt i en skål, smaka av med olivolja och salt och peppar.
- Rör ner rostade hackade mandlar.
- Lägg fisken i ett ugnsfast fat. Ringla över olivolja, täck med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i cirka 20 minuter på 90°.
- Servera med bönsallad och potatispuré.
Av: Julie Hey
Foto: Betina Hastoft, Columbus Leth
Annons