Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Ris med räkor & cashewnötter

10 mar, 2015
AvRedaktionen
Ris med räkor & cashewnötter.
En rätt med hetta och smak av Indien. Mängden räcker till en lunch dagen efter. Plocka i så fall bort räkorna när du värmer upp riset och låt räkorna bara värmas helt kort mot slutet.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

1–2 personer

Tid: 30 minuter

Du behöver:

2 msk olja

1/2 gul lök, hackad

2 tomater, hackade

1 tsk malen koriander

1/2–1 tsk torkad chili

1 nypa salt

1 1/2 dl basmatiris (100 g)

500 g räkor med skal (170 g utan skal)

100 g rostade cashewnötter

1 näve färsk koriander, hackad

Gör så här:

Hetta upp olja i en stekpanna. Tillsätt löken och stek tills den mjuknat. Lägg i tomathack, malen koriander, chili och salt och stek i 1/2 minut. Tillsätt det okokta riset och stek i ytterligare 1/2 minut. Häll på 2 dl vatten, lägg på lock, sänk till lägsta värme och låt puttra i 15–20 minuter, testa att riset har bra konsistens. Skala räkorna under tiden. Lägg i dem, nötterna och färsk koriander sista minuten utan lock.

Ris med räkor & cashewnötter.
Ris med räkor & cashewnötter.

Recept: Vicky Bhogal

Foto: Jean Cazals

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons