Ris med räkor & cashewnötter
10 mar, 2015
AvRedaktionen
En rätt med hetta och smak av Indien. Mängden räcker till en lunch dagen efter. Plocka i så fall bort räkorna när du värmer upp riset och låt räkorna bara värmas helt kort mot slutet.
Annons
1–2 personer
Tid: 30 minuter
Du behöver:
2 msk olja
1/2 gul lök, hackad
2 tomater, hackade
1 tsk malen koriander
1/2–1 tsk torkad chili
1 nypa salt
1 1/2 dl basmatiris (100 g)
500 g räkor med skal (170 g utan skal)
100 g rostade cashewnötter
1 näve färsk koriander, hackad
Gör så här:
Hetta upp olja i en stekpanna. Tillsätt löken och stek tills den mjuknat. Lägg i tomathack, malen koriander, chili och salt och stek i 1/2 minut. Tillsätt det okokta riset och stek i ytterligare 1/2 minut. Häll på 2 dl vatten, lägg på lock, sänk till lägsta värme och låt puttra i 15–20 minuter, testa att riset har bra konsistens. Skala räkorna under tiden. Lägg i dem, nötterna och färsk koriander sista minuten utan lock.
Recept: Vicky Bhogal
Foto: Jean Cazals
Annons