Risotto formaggio med tre sorters ost
4 personer
Tid: 45 minuter
Du behöver:
3 msk olivolja
2 vitlöksklyftor (finhackade)
3 schalottenlökar (finhackade)
3 dl arborioris
2 dl vitt vin (torrt)
1 liter kokhet grönsaksbuljong
salt och vitpeppar
75 g parmesan (riven)
75 g västerbottensost, eller annan lagrad ost (riven)
100 g chèvre (i skivor)
50 g macadamianötter (grovt hackade)
svartpeppar
Gör så här:
Hetta upp oljan i en kastrull. Fräs lök och ris ett par minuter under omrörning. Sänk värmen och tillsätt vinet. Puttra tills vinet kokat in i riset. Tillsätt buljong, lite i taget, rör hela tiden. Risotton är färdig när riset är al dente med en liten hård kärna längst in. Salta och peppra. Rör i parmesan och västerbottensost. Fördela risotton i tallrikar eller skålar. Toppa med chèvre, nötter och svartpeppar.
Av: Pia Hall
Foto: Christina Sundien