Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Risotto formaggio med tre sorters ost

14 aug, 2017
AvRedaktionen
Risotto formaggio med tre sorters ost.
En rustik risotto med tre sorters ost: parmesan, västerbottensost och chèvre. Toppa med hackade nötter och svartpeppar och servera den helt nylagad!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 45 minuter

Du behöver:

3 msk olivolja

2 vitlöksklyftor (finhackade)

3 schalottenlökar (finhackade)

3 dl arborioris

2 dl vitt vin (torrt)

1 liter kokhet grönsaksbuljong

salt och vitpeppar

75 g parmesan (riven)

75 g västerbottensost, eller annan lagrad ost (riven)

100 g chèvre (i skivor)

50 g macadamianötter (grovt hackade)

svartpeppar

Gör så här:

Hetta upp oljan i en kastrull. Fräs lök och ris ett par minuter under omrörning. Sänk värmen och tillsätt vinet. Puttra tills vinet kokat in i riset. Tillsätt buljong, lite i taget, rör hela tiden. Risotton är färdig när riset är al dente med en liten hård kärna längst in. Salta och peppra. Rör i parmesan och västerbottensost. Fördela risotton i tallrikar eller skålar. Toppa med chèvre, nötter och svartpeppar.

Risotto formaggio med tre sorters ost.
Risotto formaggio med tre sorters ost.

Av: Pia Hall
Foto: Christina Sundien

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons