Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Risotto med laxspett

30 mar, 2015
AvRedaktionen
Risotto med laxspett.
Arborioris har förmågan att reda vätskan den kokar i så att man får den klassiskt krämiga risottokonsistensen. Rör i den med jämna mellan rum och späd med mer kokhet buljong så att den inte kokar torrt.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 40 minuter

Du behöver:

1 gul lök

olja

4 dl arborioris

8 dl–1 liter kokhet grönsaksbuljong

2 dl riven parmesanost

600 g laxfilé

smör

salt och peppar

2 krukor vattenkrasse

Gör så här:

Skala och finhacka löken. Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull och fräs löken några minuter. Tillsätt ris och låt det fräsa med en liten stund. Späd sedan med kokhet buljong i omgångar – låt buljongen koka in och späd med ytterligare kokhet buljong medan du rör om kontinuerligt för att få en krämig konsistens, cirka 30 minuter. Ta pannan från värmen och rör ner parmesanost. Skär laxen i kuber och trä dem på spett. Smält smöret i en stekpanna och stek spetten några minuter runt om tills de är genomstekta. Krydda. Servera med vattenkrasse.

Risotto med laxspett.
Risotto med laxspett.

Av: Charumati Roug
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Annons