Risotto med laxspett
4 personer
Tid: 40 minuter
Du behöver:
1 gul lök
olja
4 dl arborioris
8 dl–1 liter kokhet grönsaksbuljong
2 dl riven parmesanost
600 g laxfilé
smör
salt och peppar
2 krukor vattenkrasse
Gör så här:
Skala och finhacka löken. Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull och fräs löken några minuter. Tillsätt ris och låt det fräsa med en liten stund. Späd sedan med kokhet buljong i omgångar – låt buljongen koka in och späd med ytterligare kokhet buljong medan du rör om kontinuerligt för att få en krämig konsistens, cirka 30 minuter. Ta pannan från värmen och rör ner parmesanost. Skär laxen i kuber och trä dem på spett. Smält smöret i en stekpanna och stek spetten några minuter runt om tills de är genomstekta. Krydda. Servera med vattenkrasse.
Av: Charumati Roug
Foto: Wolfgang Kleinschmidt