Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Risotto med rostade rotfrukter & chorizo

22 maj, 2010
AvSuzanne Ribbing
En smakrik och matig risotto med extra stuns från den kryddiga chorizokorven. Lägg upp på ett fat tillsammans med rotfrukter, bacon och rucola.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Risotto med rostade rotfrukter & chorizo.
Risotto med rostade rotfrukter & chorizo.

6 personer

Tid: 50 minuter

Du behöver:

2 morötter (i stavar)

1/2 rotselleri (i stavar)

4 palsternackor (i stavar)

4 msk olivolja

2 msk balsamvinäger

salt och peppar

3 schalottenlökar

2 msk smör

6 dl avorioris

1 1/2 dl vitt vin

ca 1 liter hönsbuljong

2 1/2 dl riven parmesan

3 chorizo (stekta i slantar)

1 paket bacon (klippt och knaperstekt)

en näve rucola

Gör så här:

Börja med att blanda alla rotfrukter på en plåt tillsammans med olivoljan, balsamvinägern, salt och peppar. Ställ in i ugnen på 180° i ca 25 minuter.

Smält sedan smör i en kastrull med den finhackade schalottenlöken och fräs löken mjuk.

Häll i riset och fräs tills det får en glansig yta. Häll därefter i vinet och låt det koka in i riset. Fyll på med hönsbuljong vartefter vätskan sugs in, bara lite i taget, och koka hela tiden på svag värme i ca 20 minuter. Häll därefter i parmesanen och eventuellt lite mer smör. Salta och peppra och smaka av.

Lägg upp på ett fat tillsammans med de härliga rotfrukterna och den nystekta chorizon, baconet och rucolan.

Annons