Risotto med vitt vin och parmesan
11 feb, 2020
AvRedaktionen
Denna risotto med vitt vin och parmesan är en riktig vinnare! Garnera med pinjekärnor, basilikablad och riven parmesan.
Annons
Du behöver:
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1 msk smör till stekning
1 zucchini
4 dl risottoris
2 dl vitt vin
1 liter kycklingbuljong
200 g färsk spenat
1 msk smör till stekning
1 handfull basilikablad
200 g frysta ärter
50 g parmesan
½ ekologisk citron
Garnering:
30 g pinjekärnor
1 handfull basilika
50 g parmesan
Gör så här:
- Skala och hacka lök och vitlök fint.
- Stek i smör i en stor panna.
- Riv zucchinin grovt och låt steka med tills den blir helt mjuk.
- Salta och peppra.
- Tillsätt riset och vänd runt.
- Tillsätt vin och låt ånga av.
- Tillsätt varm buljong, lite i taget så riset hela tiden knappt täcks.
- Låt koka under omrörning i ca 20 minuter tills riset är mjukt men al dente.
- Stek spenaten snabbt i en stekpanna med smör.
- Mixa spenat och basilika med stavmixer till jämn konsistens.
- Blanda ner spenatmix och ärter i risotton.
- Tillsätt riven parmesan och finrivet skal från citronen.
- Smaka av med salt och peppar och lite citronsaft.
- Rosta pinjekärnorna i en torr stekpanna.
- Garnera risotton med pinjekärnor, basilikablad och riven parmesan.
Av: Emma Martiny
Foto: Nina Malling, Winnie Methmann
LÄS MER:
Risotto med sidfläsk och sotad broccoli
Annons