Rödbet- och makrillsallad med pepparrotssås
Rödbet- och makrillsallad med pepparrotssås
2 personer
Tid: 5 minuter + förkokning av rödbetor 15–20 minuter
Rödbetor, makrill och pepparrot är ett klockrent giftermål!
Du behöver:
2 små färska rödbetor (kokade, skalade, skivade)
2 filéer rökt makrill (rensade)
1 näve rucola
1 msk olivolja, extra virgin
1 tsk rödvinsvinäger
havssalt och svartpeppar
2 msk solrosfrön (rostade)
1 salladslök (fint snedskuren)
Sås:
1 dl crème fraiche
3 tsk pepparrot (färskriven)
Gör så här:
Lägg rödbetor, makrill och rucola i en skål. Blanda olja, vinäger och kryddor och häll över salladen. Strö frön och lök över. Blanda crème fraiche och pepparrot och servera såsen till salladen.
Sparris- och broccolisallad
2 personer
Tid: 10 minuter
Rena hälsokosten! Servera med ett luftigt, segt surdegsbröd för att suga upp dressingen och tomatsaften som blivit kvar i skålen.
Du behöver:
1 knippe sparris
10 broccolibuketter
1 liten tomat (hackad)
1 salladslök (skivad)
olivolja
vitvinsvinäger
havssalt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
Koka sparrisen i lättsaltat vatten i cirka 5 minuter, broccolin som behöver kortare koktid läggs i efter 2 minuter. De ska vara mjuka men fortfarande ha lite spänst. Lägg alla ingredienser i en skål eller på ett serveringsfat. Ringla över olivolja och vinäger, salta och peppra.
Foto: Richard Jung
Recept: Arthur Potts Dawson