Rödbetskaka med rosa frosting
30 jan, 2022
AvRedaktionen ELLE
Den här vackra rödbetskakan med rosa frosting är enkel att göra och kommer garanterat imponera på gästerna!
Annons
Rödbetskaka med rosa frosting
Rödbeta får ge saftighet och färg åt både kaka och frosting.
8 portioner
Du behöver:
3 ägg
100 g (ca 1 1/4 dl) farinsocker
½ tsk salt
150 g (ca 1 3/4 dl) vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk malen kanel
2 tsk malen kardemumma
1 krm malen kryddnejlika
250 g rödbetor
1 dl rapsolja
Frosting:
1 rödbeta
200 g naturell färskost
25 g rumsvarmt smör
75 g (1 ¼ dl) florsocker
Topping:
Ätbara örter eller blommor
Gör så här:
- Värm ugnen till 200°. Vispa ägg och farin luftigt. Rör ner salt, mjöl, bakpulver och kryddor i smeten.
- Skala rödbetorna och finriv dem. Vänd ner rödbetor och olja i smeten. Häll smeten i en springform, ca 24 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper, och grädda i ugnen i cirka 35 minuter. Låt svalna i formen.
- Skala rödbetan och finriv den. Pressa rivet genom en sil så du får cirka 1 msk rödbetsjuice. Vispa färskost, smör, florsocker och rödbetssaft i en skål med elvisp och spritsa den sedan på kakan med en rund tyll. Dekorera med ätbara blommor eller örter.
Recept: Linn Grubbström Foto: Columbus Leth
Annons